Bølgekraft teknik

Der findes mange forskellige typer af bølgekraftmaskiner, som fungerer efter vidt forskellige principper. Der er udtaget mere end 1000 patenter på verdensplan.
Der er fordele og ulemper ved alle principper, men som regel afhænger det af bølge- og havmiljø hvilken type der egner sig bedst til et givent bølgemiljø. Nogen egner sig bedst til lavt vand, og står fast på bunden, mens andre systmer flyder, og derfor egner sig bedst til dybt vand. Derfor regner man i industrien med at mindst 2-3 forskellige principper på længere sigt vil ‘vinde kapløbet’ om at blive dominerende teknologi. På den måde adskiller bølgekraft området sig fra vindmølleområdet, hvor man stort set opererer ud fra eet fælles grundprincip.

Under Danske anlæg, kan du finde en kortfattet beskrivelse af de principper for bølgekraftanlæg, der arbejdes med her i Danmark. Langt de fleste anlæg har været bygget som modeller. Omtale af mange af bølgekraftmodellerne fra tidligere tider kan læses i KONCEPTKATALOGET.

Modeller kan testes ved afprøvningsfaciliteterne ved Nissum Bredning eller i et af de danske bølgebassiner. Se også http://www.danwec.com

På verdensplan findes der omkring 1.000 patenter på bølgekraftteknologi. Omkring 150 af dem kan ses [her.]men databasen opbygges løbende.

 

Anden interessant litteratur om bølgekraft.

En kommentar »

  1. 您好远方的朋友:http://www.loongpower.com.cn是我们公司的网站,无论什么动力最终目的是为了发电,这样就需要一个适合您动力需要的发电机,我们公司专业为客户设计制造适合客户需求的超低速永磁直驱同步发电机,从每分钟3转-500转之间选择,功率涵盖50-5000KW.总有一款适合你需要的发电机为您服务。无论是内转子外转子,方的,圆的,直线的,都是我们的技术长项。希望可以多交流。

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s