Har man set mage, nej ikke i lang tid har vi haft 2 anlæg i danske farvande på togt med langsigtede test af deres anlæg. Jeg tænker naturligvis her på CrestWing og Wavepiston.

Wavepiston.

D. 27 nov. udlagde Wavepiston deres V4 ved Hanstholm hvor de tidligere også har testet V2-V3. Det er nu anlægget for alvor skal vise sin styrke, og med de mange små ændringer og forbedringer i forhold til forrige versioner har man ventet spændt på første storm, og den kom efter kun 1 uge i vandet med Hmax lige under 8m.

 

Derfor var det også med nogen koncentration man tilså anlægget efter det voldsomme vejr. Et hold med kamera blev sendt til anlægget og der blev lavet en film langs anlægget der viste at anlægget havde klaret sig særdeles godt.

Det eneste der kunne konstateres var at anlægget havde sat sig en smule da ankrene i storm trækkes ned til max. dybde, helt som forventet. En efterfølgende opspænding som er en del af testen klare dette så anlægget igen står i det rette spænd. Ved samme lejlighed blev der skiftet en studs og en ledning så tryk og data igen kunne aflæses.

Stor tillykke til Wavepiston for den flotte præstation som må siges at være noget af en bedrift set i lyset af at ingen andre anlæg nogensinde endnu har præsteret på dansk grund at producere i så hårdt vejr og vel at mærke overleve det.

Det bliver spændende at følge WP ud i verden hvor de skal teste V5 på Gran Canaria og sideløbende ved Sardinien.

 

Seneste update:

Endnu en hård tur * 2 i bølgerne ved Hanstholm med fine data. Lidt som første “storm” 19 m/s vind Hmax ca. 8,5m

Det må siges at være noget af en præstation.

Læs også Energy-supply


 

Crestwing

D.5 dec. kom dagen hvor Tordenskjold endelig kunne finde sin forankring ved Hirsholmenene ud for Frederikshavn. Anlægget der er 65T tungt skal testes i en periode på 2 år hvor forankring, PTO og andet teknik skal optimeres og videreudvikles.

Vi glæder os til at se Crestwing i nordsøen med deres næste scale up. og høre nærmere om resultaterne fra Hirsholmene.

Læs pressemeddelelsen her

Læs mere på Energy-supply.dk

 


 

Afslutningsvis ønskes I alle en glædelig jul og et godt nytår.

Bølgekraftforeningen planlægger træf 30 marts. 2019 på Poul La Cour museet i Askov. Der vil komme mere herom senere. Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

 

Udenfor for andedammen:

Weptos il-tempo!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s